The Valley is tot op de millimeter gelijk gebleven

De bouw van het multifunctionele torencomplex The Valley aan de Zuidas in Amsterdam heeft het hoogste punt bereikt en de maatvoering door de Prisma Groep is nagenoeg volbracht. Op de foto’s van dit prestigieuze project is de grillige vormgeving van drie torens, waartussen de contouren van de geprojecteerde vallei (The Valley), met onder meer woningen en kantoren al duidelijk te herkennen. Het ontwerp over het 75.000 vierkante meter omvattend project komt van de hand van architectenbureau Gideon Maasland. Komend voorjaar staat de geplande oplevering van The Valley.

“De bouw gaat enorm hard. Ondanks de coronacrisis werkt men heel hard door, uiteraard wel met de nodige maatregelen. We hebben veel respect voor de wijze waarop de aannemer met zijn teams de bouw door laat gaan. We zien dat de gevels al vrij ver dicht zitten, en het aanbrengen van het natuursteen al ver gevorderd is. Dat wordt echt een metamorfose. Ook is de binnenafwerking in volle gang. Zowel de kantoren als de onderste lagen woningen zijn vol in afbouw nu. De bovenste lagen van de torens zijn inmiddels ook al gestort.” Altijd onder supervisie van de maatvoerders van de Prisma Groep. Nadat de Prisma Groep haar verantwoordelijkheid had genomen voor de hoofdmaatvoering, nam de opdrachtgever Bouwcombinatie The Valley relatief snel het besluit dat ALLE maatvoering op het project The Valley uitgevoerd moest worden door de medewerkers van de Prisma Groep. Inmiddels heeft de Prisma groep voor 9 verschillende opdrachtgevers op The Valley de maatvoering verwezenlijkt.

Gelijk aan de laatste impressies van het ontwerp wordt ook letterlijk zo gebouwd. Nadat het ontwerptraject achter de rug was werd vanaf dag één de ontwerpuitgangspunten geïntegreerd met de nieuwste technieken. Al in de eerste fase werden de hoofddetails in 3D ontworpen. In de verschillende fasen zijn zaken steeds verder uitgewerkt, maar de hoofdopzet met zijn doorlopende lijnen is letterlijk tot op de millimeter gelijk gebleven. Daar is uiteindelijk erg veel werk in gaan zitten, maar het resultaat is daar ook naar. Dit hadden we niet kunnen doen zonder het team van de Prisma groep. Zij zijn echt een essentiële schakel in het zo kunnen bouwen van het concept. Zonder perfecte maatvoering kunnen wij geen goed gebouw bouwen, aldus de opdrachtgever.”


The Valley – Amsterdam

Copyright © 2024 Prisma Groep
Bekijk ons op: