Allseas Pioneering Spirit – Noordzee

Terug

Offshore-aannemer Allseas heeft zijn gigantische heavy-lift schip Pioneering Spirit uitgerust met een tweede uniek liftsysteem dat in staat is om een compleet offshore platform met een gewicht tot 20.000 ton in één keer uit zee te verwijderen en aan land te installeren.

Brent Alpha: De Pioneering Spirit heeft haar eerste ontmanteling in de zomer van 2020 voltooid, waarbij het 17.000 ton wegende Brent Alpha platform van Shell UK uit de Noordzee werd verwijderd. De Pioneering Spirit heeft het platform in Noordoost-Engeland voor ontmanteling en recycling aan land gebracht.

Tyra: Pioneering Spirit heeft haar tweede grote Tyra platform topsides afgeleverd in Frederikshavn (Denemarken) na weer een vlekkeloze single-lift. In opdracht van Total Denmark werd het Tyra platform succesvol aan land gebracht aan de M.A.R.S recycling werf, voor verdere ontmanteling en recycling.

Ninian: Gelegen in de Noordzee, 160 km ten noordoosten van de Shetlandeilanden, lag het Ninian platform bestaande uit modules voor boren, productie en accommodatie, ondersteund door een achtbenige constructie staande op 140 m waterdiepte. Allseas’ heavy lift schip Pioneering Spirit heeft met succes haar derde en laatste ontmantelingsklus in 2020 voltooid, een single-lift verwijdering van de 14.200 ton Ninian van de Noordzee voor CNR International (CNRI).

 • Ninian
  12,500 ton
 • Tyra
  27,000 ton
 • Brent Alpha
  25,000 ton

Aanpak

Onze opdrachtgever Allseas heeft de assistentie van de Prisma Groep ingeroepen voor de begeleiding tijdens het liften vanuit de Noordzee en veilig aan land brengen van 3 werkplatforms Tyra, Ninian en Brent Alpha. Een real-time monitoring systeem werd ontwikkeld om onze klant op ieder gewenst moment van accurate informatie te voorzien.

 

Apparatuur

 • Leica
  Total Station MS50
 • Leica
  Total Station TS60
 • Leica
  Total Station TS30
 • Custom-made
  Special Analyzer monitoring programma
Copyright © 2024 Prisma Groep
Bekijk ons op: